Bildgalleri

 

hällefors öppetmöte bild 4hällefors öppet möte

Vi avslutade dagen med ett öppet medborgarmöte i Hällefors.

örebro örebro2

Lindesberg den 18 augusti. Henrik Arenvang berättade om Masugnen som är en mötesplats för arbetsliv och lärande i Lindesberg.

Ezekiel (högra bilden, till höger) är numera lärare på teknikcollege på Masugnen. Han var utbildad journalist i sitt hemland Nigeria. Tamare (högra bilden, i mitten) har kommit in och jobbar som lärarassistent. Hon kom till Sverige för ett år sen och läste 5 månader på SFI. Tack vare sin erfarenhet som lärare i engelska från Syrien är hon en enorm tillgång på Masugnen som nu försöker omvandla hennes anställning från instegsjobb till nystartsjobb.

Och Luwam (högra bilden, till vänster) som läst sin grundutbildning och den tjänstgjort 5 år i militärtjänsten i Eritrea läser nu på SFI två dagar i veckan och arbetar i äldreomsorgen i Fellingsbro resten av arbetsveckan.

 

 

valupptakt skåne2 valupptakt skåne

Skånsk valupptakt, 17 augusti.

 

valupptakt skåne + invigning av valstuga3 valupptakt skåne + invigning av valstuga

Lördagen den 16 augusti, invigning av valstugan på RH Berghs plats på Limhamn.

 

 

Gotland bild 2gotland bild 3gotland gotland

Demokrati för barns framtid i Gråbo, Visby, den 11 augusti.

Claudien Tuyisabe jobbar genom sin organisation för integration genom idrott och dans. Med på träffen var också Hassan, för länge sedan asylsökande på Gotland, därefter tjänsteman på Migrationsverket och nu jobbar han med mottagandet av ensamkommande barn på Gotland.

Claudien berättade om hur de genom dans och idrott kan nå ut till barn som ännu inte lärt sig språket.

 

 

Dörrknackning med Huddingemoderaterna

Dörrknackning med Huddingemoderaterna.

 

 

Dörrknackning med Salemmoderaterna iPhone Image  E5413Dörrknack med Moderaterna i SalemiPhone Image  E53FB

Dörrknackning med Moderaterna i Salem.

 

 

Tobias Billström, Gunilla Carlsson, Olof Lavesson och Anja Sonesson.

Tobias Billström, Gunilla Carlsson, Olof Lavesson och Anja Sonesson.

Regnbågsparaden i Malmö.

 

Gävle iPhone Image  E58CD allianskampanj gävle atea gävle atea 2 atea 3

Gävle den 8 augusti. Där träffade jag glada lokala Alliansföreträdare för medborgarsamtal på torget. Därefter besöktes ATEA, ett IT-konsultföretag.

 

 

Migrationsverket Hallonbergen migv hallonbergen migv hallonbergen3 migv hallonbergen2

Besök och rundtur hos Migrationsverket i Hallonbergen. Där fick jag också bland annat möjlighet att prata med både Migrationsverkets egen personal och med tolkar som stod redo att tjänstgöra.

 

 

Eductus
Besök på Eductus i Nacka, vilket till största del utgick i ett rundabordssamtal där det förutom representanter för Eductus och Mobilearn även deltog elever från SFI-undervisningen. Samtalet hade fokus på migration, integration och ett nytt tekniskt hjälpmedel för samhällsinformation som kan underlätta för asylsökande och flyktingar att komma in i det svenska samhället.

 

 

Texab

Den 6 augusti besökte jag Texab i Skogås. De arbetar med flytt, bemanning och magasinering och har sedan arbetskraftsinvandringsreformen genomfördes 2008 anställt runt 70 personer från tredjeland.